Loading

wait a moment

Forbrukslån

Forbrukslån er en bransje med mye penger. Markedet for forbrukslån i Norge er så stort at det nå har tippet 100 milliarder kroner. Det er derfor forståelig at det er mange som vil inn i denne bransjen og setter opp banker for å kunne tilby lån på en måte som passer deg som kunde. 100 milliarder er en enorm stor sum, men selv om tallet høres veldig stort ut er det ikke noe spesielt stort. Forbrukslån får mye pes i media, men dekker kun 3% av alle lån som Nordmenn har, dette er ikke mye.

Hvem tilbyr forbrukslån?

I denne stormen av tilbydere av usikrede lån er det ikke lett å vite hvem du bør velge. Det er mye å velge imellom og vanskelig å orientere seg i lendet. Vi går her igjennom et par ting som er viktig å holde styr på når det kommer til billig forbrukslån. Det finnes mange forskjellige aktører i denne bransjen og vi får igjennom et par forskjellige her.

Tradisjonelle banker låner ut forbrukslån til alle som kvalifiserer seg som låntakere. Disse bankene er banker som DNB, Sparebank1 og andre. Disse tradisjonelle bankene er banker som låner ut egne penger. Dette er ikke helt riktig, men vi tenker på banker som utlånere av penger. Banker tar opp lån til en veldig lav prosent og låner ut disse pengene til andre. Sånn fungerer bankene. De låner derfor ikke ut sine egne penger, men egenlånte penger.

I kampen om forbrukslånene har det kommet et hav av internettbanker. Disse bankene ønsker ikke å ha egne bygninger eller filialer for å møte kundene, men sparer penger på dette. De jobber heller kun med å låne ut penger til en høy rente. Når pengene er lånt ut sitter de godt i det så lenge folk betaler. Internettbanker tjener veldig godt på disse usikrede lånene. Noen av disse bankene er Bank Norwegian, YaBank og Ikano bank.

Agenter

Tradisjonelle banker og internettbanker har blitt store på smålån. De låner ut enorme summer, men disse summene lånes ikke ut av bankene selv. Mange av disse bankene har rett og slett ikke ressurser til å komme i kontakt med nok kunder. Bankene bruker derfor agenter som formidler lån for dem. Disse agentene gjør mye av jobben med markedsføring og formidling av lån til kundene. Når du går inn på sider som Monobank eller Lendo vil du se at de tilbyr en oversikt over mange banker.